IJsselland, samen op weg naar een nieuwe toekomst!

Budgetbeheer 

Wanneer is Budgetbeheer passend ? 

  • Je laat regelmatig rekeningen te lang liggen, waardoor je wordt geconfronteerd met aanmaningen en extra kosten..
  • Je loopt nog wel eens achter met het doorgeven van wijzigingen...
  • Je laat je contracten vaak gewoon doorlopen, zonder dat je weet je weet of jouw contract nog passend is en of je niet te veel betaalt.... 
  • Je komt niet altijd rond met je geld en wacht vaak smachtend op de volgende salarisbetaling...
  • Vakantiegeld wordt meestal gebruikt om andere gaten op te vullen...
  • Er komt maandelijks naar jouw idee, een redelijk inkomen binnen, maar sparen lukt niet (goed)....
  • Je wilt je niet langer zorgen maken om jouw financiën of administratieve achterstanden.....
  • Je wilt voor een tijdje wat extra hulp, bijvoorbeeld om uit de schulden te komen, omdat jou dat zelf (nu even) niet lukt. 

 

Wat is budgetbeheer ?

Budgetbeheer lijkt veel op bewindvoering, de budgetbeheerder zorgt er namelijk voor dat jouw vaste lasten worden betaald en dat je indien mogelijk, ook nog wat geld op zij zet voor spaardoelen of om tegenvallers op te vangen. Jij ontvangt leefgeld, vaak per week, waarmee jij je wekelijkse boodschappen kan doen. Ook ontvang je geld om kleding te kopen of om bijvoorbeeld je kapotte magnetron te vervangen of om gewoon iets leuks mee te doen! 

Budgetbeheer is volledig vrijwillig, dus je kan, bijvoorbeeld omdat wij samen hebben getraind om weer zelf je geld te beheren, er  vrij eenvoudig weer mee stoppen. Bewindvoering gebeurt na een uitspraak en onder toezicht, van de rechtbank. Wil je dat het bewind eindigt, dat kan alleen door een uitspraak van de rechter.  Dat is bij budgetbeheer niet het geval. 

Budgetcoaching

Budgetcoaching is vaak tijdelijk en beperkt zich meestal tot één of enkele afspraken. Wij nemen samen jouw administratie en dan vooral ook jouw financiën door, om te bekijken of er besparingen mogelijk zijn en of we de betalingen die gedaan moeten worden, eenvoudiger voor je kunnen regelen. Niet onbelangrijk, wij kijken ook of er nog regelingen zijn of toeslagen en belastingteruggaven, waar je recht op hebt. Niet zelden latenZeg maar 'een grote onderhoudsbeurt ' voor je financiën. 

Kosten & Tarief (wat levert het mij op?) 

Onze tarieven vind je onder het tabblad 'tarieven'. De kosten voor budgetbeheer & budgetcoaching zijn aantrekkelijk geprijsd en  -omdat wij vaak besparingen realiseren- kunnen deze dikwijls worden betaald door wat je bespaard! Zo is het vaak mogelijk om bijvoorbeeld met budgetcoaching, al na één bezoek 600 euro per jaar  (50 euro per maand) te besparen! Je hebt daarmee, na slechts één bezoek dan al meer dan 500 euro bespaard!