Ik woon niet in Overijssel, kan ik desondanks terecht bij IJsselland Bewind & Budget? 

IJsselland Bewind & Budget is werkzaam in een straal van ca. 50 km rondom Zwolle. Wij zijn dus ook werkzaam in Twente, Salland in het Vechtdal , de Veluwe en in de provincie Drenthe. Dat betekent dat wij ook werkzaam zijn in o.a. ook in de gemeenten:

Zwartewaterland, Steenwijkerland, Meppel, Hoogeveen, Westerveld, Hattem, Raalte, Nijverdal, Twenterand, Almelo Olst-Wijhe, Deventer, Dalfsen. Ommen, Oldebroek, Kampen, Noordoostpolder, Oldebroek, Heerde en Apeldoorn. Staat je gemeente hier niet tussen, maar woon je wil in of rondom Overijssel?  Vraag gerust naar de mogelijkheden ! 

Hoeveel geld krijg ik om vrij te besteden als ik onder bewind sta ? 

Je ontvangt wekelijks een bedrag om vrij te besteden. Dit is vooral bedoeld voor de wekelijkse boodschappen. Hoeveel je ontvangt is afhankelijk van je inkomen, vaste lasten en e.v.t. schulden. Bij een laag inkomen, hoge lasten (waardoor je weinig overhoud) en schulden, kan dit 20 euro per week zijn (1- persoonshuishouden). Dat is een laag bedrag, vaak is dit hoger en varieert dit tussen de 40 en 70 euro per week. 

Kan ik ook geld krijgen voor kleding, reizen of uitjes ? 

Ja, dat kan meestal wel. Wij proberen maandelijks geld op zij te zetten voor noodzakelijke zaken (bijvoorbeeld kleding) en leuke zaken, zoals uitjes. Als je weinig financiële ruimte hebt, is dit beperkt of moeten wij (in overleg met jou) weer besparen op iets anders, zoals vaste lasten of leefgeld. 

Gaan jullie mijn schulden aflossen ?

Dat hangt er vanaf hoe hoog je schulden zijn, hoeveel schuldeisers je hebt en of je dit samen met ons af kan lossen. Bij een beperkt aantal schuldeisers waarbij het mogelijk is om deze binnen 3 jaar af te lossen, proberen wij dat samen met jou te doen. Als dat niet van toepassing is, omdat je schulden daarvoor te hoog zijn, dan schakelen wij samen met jou Schuldhulpverlening via jou gemeente in. 

Hoe kan ik zien wat jullie doen en hoe ik er financieel voorsta ? 

Onderaan de 'home' pagina vind je de button 'mijn IJsselland'. Als je via ons onder bewind staat of budgetcoaching ontvangt, krijg je een wachtwoord, waarmee je toegang krijg tot betalingen, je banksaldo en een actueel overzicht van schulden en aflossingen. Ook het geld dat wij voor jou beheren , is van jou! Het is voor ons belangrijk en vanzelfsprekend, dat je daar zelf ten allen tijde inzicht in hebt! 

Wat als ik een klacht heb over IJsselland ?

Wij vinden het belangrijk dat je open, maar ook op correcte wijze met ons communiceert. Als je iets dwars zit of lastig vind, wat betreft onze dienstverlening aan jou, willen wij dit graag met je bespreken en proberen op te lossen. Komen wij daar niet uit, dan kan je een formele klacht indienen bij ons. Deze formulieren, vind je ook op onze website. Uiteindelijk kan je ook jouw klacht voorleggen aan de kantonrechter. 

Wat doen jullie allemaal voor mij en wat moet ik zelf doen ? 

Wij zorgen ervoor dat al jouw vaste lasten worden betaald en dat je tijdig je leefgeld ontvangt. Ook kan je ons verzoeken om extra geld. Als daar ruimte voor is, ontvang je dat. Verder doen wij o.a. voor jou:

- doen wij jouw belastingaangifte

- verzorgen wij e.v.t. aanvragen bijzondere bijstand, zoals o.a. voor de kosten van bewindvoering

- geven wij wijzigingen door aan instanties

- brengen wij je schulden in kaart

- zorgen wij dat schulden worden afgelost of dat regelingen worden getroffen

- doen wij er alles aan om er voor te zorgen dat je geen last hebt van deurwaarders,  loonbeslag of extra kosten door niet        tijdig betalen.

- helpen wij je overstappen van (te) dure naar meer voordelige abonnementen.

Jijzelf :

- probeert ook te onderzoeken hoe en waarop je kan besparen;

- stuurt post die je nog zelf ontvangt, tijdig naar ons door;

- geeft aan waar je moeite mee hebt, wellicht kunnen wij dat oplossen. Wij communiceren daarbij wederzijds op                        respectvolle wijze naar elkaar. Ook als het moeilijk is, wat wij doen, proberen wij zo zorgvuldig als mogelijk te doen in jouw    belang. 

Hoe weet ik dat IJsselland Bewind & Budget betrouwbaar is en haar werk goed doet ? 

Wij zijn vanaf 1 mei 2018, aangesloten bij de NBBI (beroepsvereniging voor Bewindvoerders en Budgetbeheerders), die hoge kwaliteitseisen aan ons stelt en ook controleert of hieraan wordt voldaan. Daarnaast houdt de rechtbank controle en volgen wij scholing en cursussen (verplicht en aanvullend omdat wij dat zelf belangrijk vinden), om goed deskundig te zijn. Voor vragen over bewind en controle, verwijzen wij je naar de website van de rechtbank. 

Heb je nog meer vragen? Kijk dan ook eens op onze pagina 'Formulieren' bij het formulier 'werkwijze'. Hier vind je veel antwoorden op mogelijke vragen.